Juan de Andrés a Tecla Sala

Tornar al llistat de notícies
Juan de Andrés - Límite abierto  Juan de Andrés Límit obert - Juan de Andrés Open limit

Juan de Andrés a Tecla Sala

Juan de Andrés – Límit obert

El centre d’art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat presenta l’exposició Juan de Andrés – Límit obert. Comissiariada per el crític, poeta i fotògraf Juan Bufill, es tracta d’un recorregut per l’obra d’aquest artista de la nostra galeria centrat en els darrers 40 anys de la seva trajectòria però donant especial rellevància als darrers 10, on el veterà artista de l’Uruguai demostra que segueix en plena forma, com demostra la consecució del Premi Figari, el més important de les arts plàstiques del seu país.

La nostra galeria ha col·laborat intensament en aquesta exposició per tal d’aconseguir que la selecció d’obres i la documentació fos el més acurada possible i permetés conèixer a fons la figura de Juan de Andrés.

De Andrés ha viscut a Catalunya durant més de 30 anys, i ha instal·lat diferents escultures a llocs emblemàtics del país, però aquest reconeixement institucional fa justícia a un artista que s’ha de reivindicar dins el nostre panorama cultural, a la seva tasca com artista, cal afegir els seus anys de docència, especialment a  llocs com l’escola EINA de Barcelona o els seus tallers a St.Boi de Llobregat.

El comissari de l’exposició Juan Bufill defineix l’obra de l’artista:

“De Andrés ha sabut compondre tota la seva obra a partir d’uns plantejaments en què la pintura sembla estar sempre a punt de convertir-se en una altra cosa. La seva pintura expandida estableix i trenca límits, ofereix desenvolupaments, desplegaments i valors que se solen identificar com a propis de l’arquitectura, la música i l’escultura.

Sense necessitat de figures, només mitjançant les relacions entre formes geomètriques, tons, colors i materials, reflecteix valors vitals que expressen també valors espirituals: serenitat, llibertat, calidesa, saviesa, obertura mental i sensorial”.

Juan de Andrés – Límit obert es pot visitar fins al proper 30 de juny, us animem a anar-hi i gaudir de l’obra d’aquest excepcional artista.

PREV

Garcia-Llort al MNAC