El sur de Picasso

Tornar al llistat de notícies

El sur de Picasso

Des de el 9 d’octubre i fins al 3 de febrer de 2019, el Museo Picasso de Málaga presenta l’exposició “El sur de Picasso. Referencias andaluzas”, una mostra que te com a objectiu mostrar la influència d’Andalusia i el seu patrimoni en l’obra del malagueny.

Andalusia es un gresol de cultures: a tota l’herència àrab, cal afegir-li la influència dels ibers, fenicis i tota la cultura greco-romana. L’exposició inclou una selecció de vestigis arqueològics de totes elles, que reflecteixen com Picasso sempre tenia una mirada atenta per a qualsevol forma d’art que li pogués interessar.

El gruix de la exposició el constitueixen una àmplia selecció de pintures, escultures, dibuixos i obra gràfica del propi Picasso, que es confronta a una important tria d’obra de grans mestres com El Greco, Sánchez Cotán, van der Hamen, Zurbarán, Velázquez, Alonso Cano, Antonio de Pereda, Murillo, Camprobín, Juan de Zurbarán, Pedro de Mena, Meléndez, Goya, María Blanchard, Juan Gris, Moreno Villa o Ismael González de la Serna. El seu íntim amic i  pintor de la nostra galeria Manuel Angeles Ortiz té també una presència destacada.

El sur de Picasso té especial interès en els temes que al llarg dels anys han tingut una importància recurrent en la trajectòria de l’artista com son la tauromàquia, el bodegó, la mort o la maternitat. Aquests, son presentats de manera que es pot apreciar como sempre Picasso ha estat identificat com  el llegat artístic espanyol, del que no només ha sigut hereu, si no també un dels seus principals renovadors.

L’exposició es especialment rellevant, no només per lo interessant de l’enfoc, que permet veure l’artista amb una altra llum, si no  també per la col·laboració d’importants institucions d’arreu del món com el Musée National Picasso o el Centre Pompidou de París, el Kunstmuseum Basel de Basilea, el Museo Arqueológico Nacional en Madrid o el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, així com importants col·leccions privades que han prestat peces no sempre a l’abast del públic.

PREV

Alejandro Viladrich i Silvia Goltzman

NEXT

Pablo Bruera a Oviedo