Los maestros nos visitan: Torres-García, Figari, Gurvich

Tornar al llistat de notícies

Los maestros nos visitan: Torres-García, Figari, Gurvich

La nostra galeria sempre ha tingut un estret vincle amb l’Uruguai.

Al llarg dels anys hem exposat en repetides ocasions l’obra de Joaquín Torres-García, el seu artista més internacional, així com la de els seus deixebles, amb mostres col·lectives com la dedicada al taller Torres-García o les individuals que hem presentat  en repetides ocasions a José Gurvich, Alceu Ribeiro o Augusto Torres.

Més ocasionalment, també hem tingut el plaer de mostrar l’obra d’altres dels seus artistes històrics més rellevants, com Rafael Barradas o Pedro Figari en exposicions com la que els hi vàrem dedicar juntament a Torres-García al 1995. En aquella ocasió vam poder veure unes 15 peces de cada artista, una selecció de  dibuixos, aquarel·les i teles de cadascun d’ells.

En l’art contemporani, també hem tingut especial interès en els artistes del cono sur: artistes com Juan de Andrés, l’escultor Pablo Bruera  o Mauricio Sbarbaro son prova del nostre interès per l’art actual uruguaià.

Portada del catàleg “Barradas, Figari, Torres-García”.

 

El 14 de setembre s’inauguren a Montevideo tres exposicions que sota el títol “Los maestros se visitan” permetran veure l’obra de Torres-García, Figari i Gurvich. Cada artista presentarà sla seva obra en el museu de l’altre, així, el Museo Torres-García acollirà a Pedro Figari, centrant-se en els esbossos que aquest i el seu fill, Juan Carlos, van realitzar amb la idea de crear objectes d’us quotidià per al camp i la ciutat. Por la seva part, el Museo Gurvich oferirà una oportunitat única de veure reunits els dibuixos i esbossos que Torres-García va realitzar per al sue llibre “La cuidad sin nombre”. Per últim, el Museo Figari presentarà a les seves sales l’obra de José Gurvich en una exposició de dibuixos centrats en la ciutat, tant en Montevideo com en Nova York, així com les diferents ciutats europees que va visitar en la seva curta vida.

Es tracta d’una ocasió immillorable per a apropar-se a l’obra d’aquests tres mestres, ja que en tots els cases se podran veure obres i documents inèdits que fan d’aquest esdeveniment una visita obligada per a tot aquell que sigui a Montevideo.

PREV

L'estudi de Jose Luis Zumeta

NEXT

Alejandro Viladrich i Silvia Goltzman