Avantguardes a Màlaga

Tornar al llistat de notícies

Avantguardes a Màlaga

En els darrers anys la ciutat de Màlaga s’ha situat al panorama artístic internacional:  la casa natal de Picasso, el propi museu de l’artista, el Pompidou, el museu Carmen Thyssen o la col·lecció del museu rus de San Petersburg la han convertit en una destinació cultural.

Actualment, es presenten dues exposicions que es són properes a la línia de  la nostra  galeria. A més del Museo Picasso, artista sempre proper a nosaltres a través de les exposicions que hem dedicat als seus nebots J.Fín i Javier Vilató, en aquests moments es poden visitar dos importants mostres relacionades amb les avantguardes històriques, a las que la nostra galeria ha prestat sempre especial atenció.

El Museu Carmen Thyssen presenta fins al 25 de febrer de 2018 “Juan Gris, María Blanchard y los cubismos (1916-1927)”. Creat al 1907 per Picasso i Braque a París, el cubisme fou una autèntica revolució en la història de l’art. L’exposició es centra en l’obra de Juan Gris i María Blanchard. El primer apostarà per un cubisme de formes geomètriques pures, planes i acolorides, obviant perspectiva o referències realistes, mentre que Blanchard, coincidint amb el desig de puresa i síntesis de Gris, presenta una obra amb formes més dinàmiques i amb intensos  colors.

L’exposició presenta també el poc conegut període cubista de Dalí, i la obra d’alguns dels artistes que hem presentat en exposicions d’avantguardes a la nostra galeria como Jean Metzinger, Joaquín Peinado, Manuel Angeles Ortiz o Benjamín Palencia.

Per altra banda, el Museu Picasso presenta fins al 28 de gener “Somos plenamente libres. Las mujeres artistas y el surrealismo”. El paper de la dona en el món de l’art ha estat  sovint infravalorat. Freqüentment reduïdes al paper de muses, aquesta exposició es una necessària reivindicació del seu paper al surrealisme.

A més de Frida Kahlo, Leonora Carrington o Maruja Mallo, es una gran oportunitat per a redescobrir les fotografies de Lee Miller o la pintura de Dorothea Tanning i es interessant poder veure el treball d’artistes no prou degudament reconegudes i l’obra de les quals no es fàcil de veure com la de  Remedios Varo o Unica Zürn. Es obligat destacar la pintura “Tertulia”, d’Ángeles Santos, corresponent al seu breu però magnètic període surrealista.

PREV

Miguel Peña

NEXT

Pablo Bruera