Mor Juan Alcalde

Acabem de rebre la trista notícia de la mort de Juan Alcalde, gran pintor i entranyable amic. Amb ell se’n va el darrer representant de l’escola espanyola de París. Company de Viñes i Peinado al París de postguerra, ens deixa una obra metafísica que respira silenci i misteri.

Educat, culte, amable, estimat…Alcalde no era un pintor més de la galeria, era el darrer de París, i també el que ens va obrir molts dels estudis dels seus companys.

“La vida es un misteri que beneeixo sense indagar res. La vida i la pintura m’agraden cada dia més, la mort no té importància. M’agrada veure l’albada, l’albada és un naixement, el son com la mort, però al llevar-te vius de nou. La quietud es la mort, la inquietud es la vida”.  Juan Alcalde

 

 Francesc i Mariana Draper, fundadors de la galeria, amb Juan Alcalde.

PREV

Jorge Gay y el confinament

NEXT

Juan de Andrés a Tendencias