Barcelona Gallery Weekend

Tornar al llistat de notícies

Barcelona Gallery Weekend

Els caps de setmana dedicats a l’art són una realitat en altres parts del món: Mèxic, Brussel·les o Berlín són alguns dels llocs que han consolidat un “gallery weekend” i Barcelona, a falta d’una gran fira que ajudi al sector artístic de la ciutat, celebra enguany la seva tercera edició.

Per atraure públic i col·leccionistes, el gallery weekend ofereix un programa eclèctic en el qual es combinen galeries vinculades a les avantguardes històriques amb altres centrades en l’art contemporani més emergent. Els visitants poden participar en els gallery walks, visites guiades que permeten conèixer els diferents espais expositius amb xerrades a càrrec dels propis galeristes.

Aquesta programació està complementada amb dues activitats paral·leles, les “Composicions”, en què un artista vinculat a una de les galeries realitzarà intervencions en espais singulars de la ciutat (per la seva arquitectura, situació …) i “D’esquenes a la galeria”, una selecció de obres de les col·leccions privades dels galeristes escollides al voltant d’una temàtica o un espai.

La nostra galeria ha participat en les edicions anteriors presentant l’obra de Joaquín Torres-García i Manuel Ángeles Ortiz, dos artistes molt representatius de la línia de la galeria més vinculada a les avantguardes històriques. En aquesta ocasió vam presentar a un artista menys conegut però que sempre hem reivindicat, J.Fín, pintor i gravador vinculat a l’escola de París. Oferim un recorregut pel seu treball des que arriba a París en 1944 i s’endinsa en l’abstracció fins als anys 60, quan ja malalt, evoluciona cap a una figuració amb una forta càrrega poètica.

La nostra exposició es veurà completada amb la mostra “El taller compartit. Picasso, Fi, Vilató, Xavier “que es podrà veure al Museu Picasso del 26 d’octubre al 28 de gener i que es centrarà en l’obra gràfica d’aquesta saga de artisas: Fi, el seu oncle Picasso, el seu germà Javier i el seu nebot Xavier.

PREV

Josep Dalmau

NEXT

Barcelona Gallery Weekend