Garcia-Llort

Amb ocasió del 30 aniversari de la reobertura del Col·legi d’Espanya a París, el proper 10 d’octubre s’inaugura a París l’exposició “Homenatge als pintors residents, 1952”. Es podrà veure al Col·legi d’Espanya, Cité Universitaire de Paris, 7E Boulevard Jordain i durarà fins al 29 d’octubre.

Comissariada per Josep Miquel Garcia, la mostra recull les obres que els artistes van exposar al 1952, entre ells Josep Maria Garcia-Llort, la seva obra es podrà veure juntament a la dels seus companys Xavier Valls, August Puig o Jordi Mercadé.

El Col·legi d’Espanya servia de marc per a intercanviar informació i consells tècnics en un ambient que fomentava l’inspiració mútua dels residents. Aquesta unió, va contribuir a que molta de l’obra d’aquests artistes tingués nexes d’unió, especialment en lo cromàtic, amb una paleta sòbria.

L’exposició original es va inaugurar al Col·legi d’Espanya, a la Cité Universitaire de Paris entre el 31 de març i el 9 d’abril del 1952, comptant amb la participació dels 16 artistes l’obra dels quals es torna a presentar i, en alguns casos com el de Josep Maria Garcia-Llort, recuperant les pintures exposades al seu dia.

PREV

Barcelona Gallery Weekend

NEXT

J.Fín